Rene Brouns is onze tweede Stadstekenaar. Uit een shortlist van Nijmeegse tekenaars is na overleg in de commissie Stadstekenaar Nijmegen besloten dit jaar Rene Brouns te benoemen als Stadstekenaar Nijmegen. Rene tekent al jaren in en over Nijmegen. Zijn tekeningen ontstaan vanuit hemzelf en hij vindt het dan ook een uitdaging om soms in opdracht een gebeurtenis in/van Nijmegen te tekenen. Zijn tekeningen bevatten soms ook grappige of kritische bijschriften om zijn waarnemingen te verduidelijken.

 

Categorieën: Nieuws

Gerelateerde artikelen

Nieuws

GABI RETS is Stadstekenaar Nijmegen SEP 2020-2022

Gabi Rets is onze derde Stadstekenaar. Uit een shortlist van Nijmeegse tekenaars is na overleg in de commissie Stadstekenaar Nijmegen besloten dit jaar Gabi Rets te benoemen als Stadstekenaar Nijmegen. De andere genomineerde kunstenaars waren: Lees verder…

Nieuws

Stadstekenaar Nijmegen in Ugenda

https://www.ugenda.nl/lifestyle/item/12840-mogen-wij-u-voorstellen-rene-brouns-stadstekenaar Mogen wij u voorstellen: René Brouns, stadstekenaar! Geschreven door  Ugenda Heidi Peters woensdag, 07 november 2018 René Brouns in zijn atelier Foto: Heidi Peters “Het is nog een zoekend iets,” zegt René zelf wanneer ik hem opzoek Lees verder…

Nieuws

De mening van de jury

Het was een zeer moeilijke keuze. De voorgedragen kandidaten hebben allen verschillende kwaliteiten die het stadstekenaarschap bijzonder kunnen maken. We hebben lang over de keuze nagedacht en gesproken. Ze waren zo divers en daardoor ook Lees verder…